El Ritme de la Terra - Beltane

Descripció:

És una experiència que forma part del conjunt d'experiències del Ritme de la Terra, un conjunt de festivals entorn de viure i connectar amb la natura i els seus ritmes.

En aquest ritual la primavera està al punt més àlgid, els dies s’allarguen i el Sol escalfa més. Apareixen els primers signes de l’estiu. Les energies de la Terra estan més actives que mai. La força de la vida està en el moment més potent i poderós.

Celebrem la fertilitat i l’abundància, la força inherent de la vida que es reprodueix. És temps de connectar amb l’instint més salvatge i aprofitar l’energia per expandir el nostre potencial.

Guia:
Soc la Maria,  biòloga i ambientòloga, formada en valors i significats espirituals de la natura, programació neurolingüística, coaching, rebirthing, i medicina energètica. 

M'apassiona el senderisme, passejar tranquil·lament per la natura descobrint noves rutes, la meditació, el ioga. El meu temps lliure llegeixo sobre la natura, el creixement personal, l’espiritualitat, la cuida personal, sempre amb música relaxant i olis essencials. 

Et convido a viure el Ritme de la Terra, una experiència que forma part del conjunt d'experiències entorn de viure i connectar amb la natura i els seus ritmes, tot treballant l'ànima i realitzant un manteniment espiritual essencial pel dia a dia. 

Programa:

Explicació de la llegenda de Beltane

Escoltar la llegenda de la Reina de Maig i el Rei del Bosc ens permetrà conèixer que es desperta en la natura en aquesta època.

Passeig Conscient per la Natura
Practicarem l’observació de l’entorn natural, intentarem connectar amb els canvis que s’estan produint a la terra a través d’activitats de presència i contemplació de la natura.

Arbres i Plantes de Beltane
Aturarem a mig camí. Descobrirem les curiositats i usos dels arbres i les plantes lligats a aquest de festival de l’any: l’Ja has acabat el trajecte formatiu i amb tota la feina entregada donem el curs per superat. Felicitats!

Creació d’un Talismà
Cadascú agafarem un element de la natura que ens atregui i li donarem forma (amb fang o lligat en un cordill, etc) fins a convertir-lo en el que esdevindrà el teu talismà. Asseguts en silenci a la natura buscarem un repte personal que vulguem assolir i on vulguem abocar lenergia. Agafarem el talismà i li traspassarem el propòsit on volem que ens ajudi. El durem sempre a sobre per recordar-ho, fins assolir-lo.

Creació de l’Altar de Beltane
Als peus d’un arbre que escollim hi muntarem l’altar. Col·locarem els elements que simbolitzen Beltane, començant pels quatre elements (foc, aigua, aire, terra) en aquesta època de la roda de l’any. Crearem com a punt central un maypole amb cintes de colors, que simbolitza l’equilibri d’energia femenina i masculina.
Ho acompanyarem en cercle, compartint les sensacions que ens desperta Beltane.

El ritual de tancament: un bon foc
Bel-tene, vol dir bon foc o foc brillant en antigues llengües cèltiques. Fer un cercle al voltant del foc per purificar allò que deixem enrere i encendre l’energia d’allò que volem emprendre. La tradició diu: un salt sobre el foc per tancar coses i un salt sobre el foc per obrir-ne de noves.

Tancarem el festival de Beltane amb un dinar compartit entre tots els qui vulgueu quedar-vos. Només heu de dur un plat per compartir.

Per si us inspireu, en els menjars típics de Beltane, hi ha: maduixes, amanides verdes, cireres, llimonada, pa de llavors, pastissos amb mel.

Distància: +/- 4,5 km
Desnivell: +/- 0 m
Temps efectiu caminant: 1:00 h
Durada de l’activitat: 3:00 h
Exigència física: Fàcil. Assequible per a tothom.

Recomanacions:
  • Cal portar aigua i quelcom per picar, si es vol, per tancar l'experiència plegats.
  • Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.
  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar.
  • És recomanable portar el mínim equipatge possible, i portar una llibreta petita d'anotació. 
  • No apta per menors de 14 anys.
  • No s’accepten mascotes, ja que es demana i facilita el silenci/introspecció en molts moments de l'experiència. 

Veure descripció sencera

En el proper pas us demanarem la informació addicional de cada producte i els detalls per completar la compra.